Co bych popřál občanům ČR? Další Sněmovnu bez nákupu poslanců, mimo jiné...

20.08.2013
Co bych popřál občanům ČR? Další Sněmovnu bez nákupu poslanců, mimo jiné...

Ve svém posledním řádném vystoupení v tomto složení Poslanecké sněmovny jsem si dovolil trochu zabilancovat. Tento den totiž ukončí trápení, které tady několik let zažíváme.

 

 

 

"Sněmovna má mezi voliči velmi špatné renomé a já jsem přesvědčen, že pokud dnes Poslaneckou sněmovnu rozpustíme, je to to nejlepší, co můžeme učinit pro to, aby si občané České republiky začali vážit nejenom funkce poslance, ale aby si začali více vážit vlastní Poslanecké sněmovny.

Nebojím se říci, že ten, kdo bude hlasovat pro rozpuštění Poslanecké sněmovny, ten, který vyvrátí známé pořekadlo, že kapři si svůj rybník nevypouští, ten tímto hlasováním napraví mnohá svá pochybení při hlasováních, ke kterým tady došlo.

Dovolte mi připomenout, že k tomu špatnému jménu Poslanecké sněmovny mimo jiné přispěla hlasování, která podpořila hazard, hlasování, která byť se tvářila, že jsou hlasováním poslanecké iniciativy, reálně byla hlasováním zákulisních lobby, která tady prohlasovala proti vůli Ústavního soudu, proti vůli ombudsmana a po vůli pana exministra Kalouska to, že hazard v České republice dál bují.

Více zde: Hnus: Hazard vítězí, Kalousek se zdržel hlasování o vlastním návrhu

Nicméně dovolte mi nyní ukázat - alespoň na chvilku pohlédnout - na to, co nás v následujících chvílích čeká. A dovolte mi z tohoto místa oslovit více veřejnost než zde přítomné osoby v sále. Dovolte mi upozornit na to, že jestliže začala volební kampaň na ose ochrana ústavního pořádku, na ose - na sporu pana prezidenta Zemana s TOP 09, tak že tento sport je jen oblíbeným bílým psem, který má zaujmout pozornost vás voličů nad tím, co je elementární problém této země.

čtěte také:Spadla liberecká ODS z Ještědu?: Nečasova vláda prý byla nejlepší

Dovolte mi upozornit na to, že jestli v roce 2010 občané České republiky volali po tom, aby se začala vyšetřovat korupce, tak dnes především díky Věcem veřejným, především díky tomu, že se podařilo odšpuntovat policii, státní zastupitelství, tento problém je vyřešen. Co není vyřešeno, co je dnes nejaktuálnější problém, o kterém se do značné míry mlčí, je to, že podnikatelé z České republiky odchází do států jiných a že ať je to pan prezident Zeman, ať je to sociální demokracie, ať je to TOP 09, tak všechny tyto síly, které upoutávají nejvíc pozornosti občanů, v zásadě shodně počítají s tím, že v této zemi má dojít k prudkému zvýšení daní. Pan prezident Zeman mluví o jednotné evropské dani ve výši 25 %, sociální demokracie mluví o druhé sazbě daně z příjmu fyzických osob ve výši 38 %, a to, jakým způsobem TOP 09 zvyšovala daně, o tom snad není příliš zapotřebí mluvit. Koneckonců i poslední skandál v ODS souvisel právě podle mě se spravedlivou myšlenkou a kritikou Miroslava Kalouska - nepřipustit další zvedání daní.

psali jsmeZ některých pražských zastupitelstvech mi je zle. Na té stovce milionů v igelitkách něco bude

Dámy a pánové, přeju této Poslanecké sněmovně a nám všem, aby dnes došlo k rozpuštění Poslanecké sněmovny, a přeju občanům České republiky, aby si zvolili Poslaneckou sněmovnu, kde se nebudou nakupovat poslanci a která nepřipustí zvýšení daní pro další léta."

čtěte také: ODS nakupovala v předprodeji: Škárka nominován do tří výborů tři dny před koncem Nečase

Sdílení

NEJČTENĚJŠÍ

Nabídli mi Babiše za 200 000 EUR, odmítl jsem

Dostal jsem e-mailem velmi zajímavou „ponuku“ od nejmenovaného pána ze Slovenska. Ten mi nabídl ke koupi ...

Okamura: Pospíšil se mi kvůli exekutorům vysmíval. Až pak jsem se dozvěděl, s kým kamarádí

Na politické debatě s občany v pražských Bohnicích se v pondělí večer představil předseda Hnutí Úsvit ...

V médiích

Klasnová nemohla nereagovat na manipulaci ze strany iDNES

Babišova MF Dnes v dnešním vydání píše, že hlasování o rozpuštění sněmovny se přesouvá z pátku 16.8. ...

Deník.cz: Bárta v Turnově odměněn potleskem za snahu R-35

Bezpochyby nejočekávanějším bodem programu čtvrtečního zastupitelstva bylo vystoupení poslance Parlamentu ...

Kde se píše o VV 17. kvěna

Deník Víta Bárty

Komise k D47 jako prubířský kámen: Protikorupčníci natřeli veřejně Birkeho a Sobotka mlčí

Jako bývalý ministr dopravy se zájmem sleduji, jak se iniciativy „Vraťte nám stát!“ a „Veřejnost proti ...

Ťok, Ťok: Taky si ťokáte na čelo? Babiš se musel zbláznit

Když jsem se dnes z novinářské fleše dozvěděl, že Antonín Prachař na postu ministra doprav končí, řekl ...

Za nárůst dluhu poděkujte Prachařovi s Babišem. Ze státního rozmazlují stavitele

Ministr dopravy Antonín Prachař ve včerejších zprávách ČT uvedl, že se nebojí, že by pro svůj resort ...

Na začátek stránky