SANEP: Více než pětina lidí by Bártu ocenila

29.11.2013
SANEP: Více než pětina lidí by Bártu ocenila

SANEP: Kauza bývalého poslance a dnes již i bývalého předsedy Věcí veřejných Víta Bárty, který byl zatčen pro údajný únik odposlechů telefonátů Romana Janouška a Pavla Béma, rozdmýchává u domácí veřejnosti rozporuplné emoce a názory.

 

 

Za vynášení informací od policie a tajných služeb by měl být Vít Bárta podle názoru 46,7% domácí populace odsouzen, ovšem dle názoru 21,2% veřejnosti by měl být za tento čin Vít Bárta oceněn za protikorupční čin. Ukázal to exkluzivní průzkum společnosti SANEP z jehož závěrů mimo jiné vyplývá, že se o kauzu Víta Bárty zajímá téměř polovina domácí populace.

Jak dále ukazují výsledky šetření společnosti SANEP, 36,9% respondentů, kteří představují reprezentativní vzorek domácí populace, považuje vynesení odposlechů Romana Janouška a bývalého primátora Pavla Béma na veřejnost za správné.

Ve vztahu k Vítu Bártovi, jeho působení v politice a ve vztahu k jeho kauzám pak souhlasí s tvrzením, že „Vít Bárta je zkorumpovaný politik a měl by být odsouzen“ 31,2% dotázaných. Na druhé straně 19,5% respondentů souhlasí s tvrzením, že  „V kauze Víta Bárty měl být obviněn Roman Janoušek a Pavel Bém.“ S tvrzením , že „Kolem zatčení a obvinění Víta Bárty je příliš mnoho nejasností, které poukazují na účelovost a zájem na Bártově diskreditaci“ pak vyjádřilo souhlas 15,5% respondentů. S tvrzením, že „Vít Bárta již není politikem a tak by to mělo zůstat“ vyjádřilo souhlas 10,3% respondentů. S názorem, že „Vít Bárta je člověk, který bojuje proti korupci a proto se stal nepohodlným“ vyjádřilo souhlas 6,4% dotázaných a s názorem, že „Vít Bárta je jediným, který se skutečně postavil kmotrům a zkorumpovaným politikům“ souhlasí 1,2% respondentů.
    
Po všech kauzách, s nimiž se jak Věci veřejné tak zejména Vít Bárta doposud potýkal, se nadále těší důvěře 15,5% dotázaných.

Exkluzivní internetový průzkum byl společností SANEP proveden ve dnech 21. – 26. listopadu  2013 na vybrané skupině 5.367 dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek obyvatel ČR ve věku 18-69 let. Celkově se průzkumu společnosti SANEP zúčastnilo v rámci respondentního panelu 220 tisíc registrovaných uživatelů, 18.219 dotázaných. Reprezentativní vzorek byl vybrán metodou kvótního výběru a odpovídá sociodemografickému rozložení obyvatel ČR dle údajů Českého statistického úřadu. Statistická chyba u uvedené skupiny obyvatel se pohybuje v rozmezí +-2,5%. Kontrola daného vzorku byla provedena triangulační datovou metodou.
 











 

Sdílení

NEJČTENĚJŠÍ

Nabídli mi Babiše za 200 000 EUR, odmítl jsem

Dostal jsem e-mailem velmi zajímavou „ponuku“ od nejmenovaného pána ze Slovenska. Ten mi nabídl ke koupi ...

Okamura: Pospíšil se mi kvůli exekutorům vysmíval. Až pak jsem se dozvěděl, s kým kamarádí

Na politické debatě s občany v pražských Bohnicích se v pondělí večer představil předseda Hnutí Úsvit ...

V médiích

Klasnová nemohla nereagovat na manipulaci ze strany iDNES

Babišova MF Dnes v dnešním vydání píše, že hlasování o rozpuštění sněmovny se přesouvá z pátku 16.8. ...

Deník.cz: Bárta v Turnově odměněn potleskem za snahu R-35

Bezpochyby nejočekávanějším bodem programu čtvrtečního zastupitelstva bylo vystoupení poslance Parlamentu ...

Kde se píše o VV 17. kvěna

Deník Víta Bárty

Komise k D47 jako prubířský kámen: Protikorupčníci natřeli veřejně Birkeho a Sobotka mlčí

Jako bývalý ministr dopravy se zájmem sleduji, jak se iniciativy „Vraťte nám stát!“ a „Veřejnost proti ...

Ťok, Ťok: Taky si ťokáte na čelo? Babiš se musel zbláznit

Když jsem se dnes z novinářské fleše dozvěděl, že Antonín Prachař na postu ministra doprav končí, řekl ...

Za nárůst dluhu poděkujte Prachařovi s Babišem. Ze státního rozmazlují stavitele

Ministr dopravy Antonín Prachař ve včerejších zprávách ČT uvedl, že se nebojí, že by pro svůj resort ...

Na začátek stránky