Z neštěstí do neštěstí: Blesk manipuluje s inzercí, může vás dostat do exekuce

07.06.2013
Z neštěstí do neštěstí: Blesk manipuluje s inzercí, může vás dostat do exekuce

Jak chytit člověka do dluhové pasti, dokonale demonstrovalo dnešní vydání deníku Blesk. Stačí k tomu v podstatě jen koordinace dobře mířeného promo článku a pod něj umístěná placená inzerce na poskytování půjček.

 

 

 

 

Republika se pomalu vzpamatovává z povodně a lidé začínají sčítat škody, které jdou do řádů miliard. S touto katastrofou pochopitelně vzroste i zájem o rychlé půjčky za účelem oprav svých příbytků, jelikož státem uvolněné peníze pochopitelně nebudou stačit.

 V srdceryvném článku je čtenářům vysvětleno, že pokud náhodou přišli o své cenné fotografie nebo doklady, není nic ztraceno. Vše se dá zachránit metodou vakuování nebo také mrazení. Jistě ne náhodou jsou zde uvedeny kontakty na mrazírny či na vakuovou komoru, která podle Blesku stojí 1900 Kč na den. Manipulace je završena blokem inzerátů na rychlé nebankovní půjčky.    

                                 

Kolotoč, na jehož konci nezřídka stojí čtenářova tragédie, může začít. Tak třeba inzerát na Peníze ještě dnes. Vše se tváří jako seriózní půjčka s relativně nízkým úrokem 9% . „Nemáte v tom žádné skryté poplatky,?“ „ Ne, 10 tisíc na rok, s frekvencí měsíční splátky vás přijde na 10900 Kč,“ odpoví příjemná operátorka, akorát tedy... ještě investor, který Vám bude půjčku poskytovat má zpoplatněnou linku 95Kč za minutu,“ ukázala ďábla v detailu. “

psali jsmeTestovali jsme inzeráty v Blesku. Lichva pořád žije díky novým trikům

Na dalším inzerátu, kde je v podstatě jen telefonní číslo 378 600 376 vám nabídnou stejné podmínky a stejně tak Vás odkáží na placenou linku za 95Kč min, s tím rozdílem, že když podepíšete smlouvu, investor vám údajně provolané peníze vrátí.

Na Maxi půjčkách jsou zase tajemní jak hrad v Karpatech. Odmítnou výši RPSN, ale i úroku sdělit. “Neřekneme vám nic, to jsou vaše soukromé informace, vše se dozvíte až od úvěrového pracovníka,“ odkázala nás operátorka.

souvisejícíLichvář okrádal oběti v těžké situaci, před tím poslal ODS 1,5 milionu

Pán z Úvěrihned.cz zase chtěl za 10000 Kč na 7 měsíců přeplatit 4,500Kč, jinými slovy RPSN 229%, což je rozhodně mimo bezpečných 30%. Navíc po navštívení internetové stránky uverihned.cz jste přesměrováni na jiný odkaz, kde se nalézají jen strohé informace a chybí tu kalkulačka úvěru.

          

V podstatě v každém inzerátu se dá nalézt nějaký fígl, který může člověka připravit o vše. Je velmi pokrytecké, že deník Blesk na jednu stranu bojuje proti Šmejdům na předváděcích akcích, ale na straně druhé, se podobnými šmejdy nechá živit inzercí. Do toho ještě přidá psychologickou manipulaci s umístěním článku, aby dílo zkázy mělo lepší startovní čáru. A pak si jen můžeme číst titulky v novinách 50 tisíc Čechů nezvládá platit dluhy, jak každý osmý Čech nezvládá platit dluhy, a jak každých 20 minut upadne do insolvence jeden Čech nebo prosté konstatování, že čtvrtina nebankovních půjček je nezákonná.

Více zde

Přitom by jen stačilo zkrotit RPSN pod úroveň 30%, úplně vyloučit možnost rozhodčí doložky v případných sporech a zastropovat sankce tak, jak to navrhovali poslanci Vít Bárta a Michal Babák.

 

             

 

Všechny články z rubriky Proti lichvě:

Sdílení
Vít Bárta varuje před lichvou a exekucemi

NEJČTENĚJŠÍ

Nabídli mi Babiše za 200 000 EUR, odmítl jsem

Dostal jsem e-mailem velmi zajímavou „ponuku“ od nejmenovaného pána ze Slovenska. Ten mi nabídl ke koupi ...

Okamura: Pospíšil se mi kvůli exekutorům vysmíval. Až pak jsem se dozvěděl, s kým kamarádí

Na politické debatě s občany v pražských Bohnicích se v pondělí večer představil předseda Hnutí Úsvit ...

V médiích

Klasnová nemohla nereagovat na manipulaci ze strany iDNES

Babišova MF Dnes v dnešním vydání píše, že hlasování o rozpuštění sněmovny se přesouvá z pátku 16.8. ...

Deník.cz: Bárta v Turnově odměněn potleskem za snahu R-35

Bezpochyby nejočekávanějším bodem programu čtvrtečního zastupitelstva bylo vystoupení poslance Parlamentu ...

Kde se píše o VV 17. kvěna

Deník Víta Bárty

Komise k D47 jako prubířský kámen: Protikorupčníci natřeli veřejně Birkeho a Sobotka mlčí

Jako bývalý ministr dopravy se zájmem sleduji, jak se iniciativy „Vraťte nám stát!“ a „Veřejnost proti ...

Ťok, Ťok: Taky si ťokáte na čelo? Babiš se musel zbláznit

Když jsem se dnes z novinářské fleše dozvěděl, že Antonín Prachař na postu ministra doprav končí, řekl ...

Za nárůst dluhu poděkujte Prachařovi s Babišem. Ze státního rozmazlují stavitele

Ministr dopravy Antonín Prachař ve včerejších zprávách ČT uvedl, že se nebojí, že by pro svůj resort ...

Na začátek stránky