VV jsou k ruce zaplaveným. K pomoci vyzývají i „suché“ úředníky

11.06.2013
VV jsou k ruce zaplaveným. K pomoci vyzývají i „suché“ úředníky

Věci veřejné aktivně pomáhají zaplaveným Klecánkám. Obci věnovaly peníze na zapůjčení desítek tolik potřebných vysoušečů a pomáhají i jinak. Do obnovy postižené oblasti se fyzicky zapojili nejen členové místního klubu VV, ale přijede i další parta zástupců středočeských Véček, včetně předsedy Víta Bárty. Krajská regionální rada VV vyzývá samosprávy, které povodeň nezasáhla, aby poslaly do postižených oblastí lidi ze sucha svých kanceláří.

 

 

„Díky finanční pomoci Věcí veřejných dnes do Klecánek doputovalo pět vysoušečů, zapůjčených na dvacet dní. Na této formě pomoci se domluvili starosta obce Ivo Kruhajec s předsedou klubu VV Mělník Petrem Kašníkem a předsedou strany Vítem Bártou při jeho návštěvě obce krátce poté, co v ní začala opadat velká voda,“ informuje Jiří Doležal, první místopředseda středočeské krajské rady VV a dodává, že v následujících dnech přijedou do obce, kde pomáhají místní Véčkaři i jejich další středočeští kolegové, vedení svým stranickým předsedou.

Středočeské VV kromě toho vyzývají samosprávy, které nejsou zasažené povodní k aktivní pomoci zaplaveným. „Píšeme a voláme, aby města uvolnila své úředníky z kanceláří na pomoc postiženým ničivou povodní. Fyzická práce jim neublíží. Věříme, že naši výzvu vyslyší všechna města z celého Středočeského kraje. Je to možnost pomoct tam, kde je to třeba,“ dodává Jiří Doležal.

čtěte také: VIDEO: Návrh VV: Církve, neděláte charitu? Budete platit daně z příjmů!

Do života malé obce Klecánky na Praze východ zasáhly povodně už poněkolikáté. Celkem 14 domů bylo pod vodou, u dalších jsou zatopené sklepy a zahrady. Zmizel nově vybudovaný oddechový areál s dětským hřištěm, volejbalovými kurty, stánky s občerstvením a také cyklostezka spojující Klecánky s pražskou Trojou. Věci veřejné nabídly těžce zkoušené obci finanční i osobní pomoc.

Hejtmanství odhaduje, že jen na opravách velkou vodou poničených silnic utratí jednu miliardu korun. „A to nejsou poslední výdaje v již tak napjatém rozpočtu kraj! Podle našeho názoru by peníze proto měl ve své kapitole regionálního rozvojehledat pan senátor a stínový ministr školství Marcel Chládek. Pivní slavnosti a účast kraje na veletrzích cestovního ruchu totiž opravdu nejsou důležité a investovat tyto peníze například směrem k dobrovolným hasičům by jistě nebylo na škodu. Fakt, že musejí v těchto dnech dělat sbírky na naftu, je opravdu tristní,“ poznamenává k tomu za regionální VV Jiří Doležal.

doporučujeme: Zákulisí půjček přes telefon: Takhle mě dostali, pane Bárto

"Chtěl bych i touto cestou ocenit a poděkovat všem dobrovolným hasičům, kteří odvádějí neskutečnou práci při odčerpávání vody v zaplavených oblastech a podobně. Politici by měli probrat všechny možnosti, jak dobrovolné hasiče více podpořit. Jejich práce a nasazení bylo, a stále je, obrovské,“ uvádí Jiří Doležal, místopředseda středočeské krajské rady VV.


článek vyšel na webu VV

 

Další články z rubriky Vize VV:

Sdílení

NEJČTENĚJŠÍ

Nabídli mi Babiše za 200 000 EUR, odmítl jsem

Dostal jsem e-mailem velmi zajímavou „ponuku“ od nejmenovaného pána ze Slovenska. Ten mi nabídl ke koupi ...

Okamura: Pospíšil se mi kvůli exekutorům vysmíval. Až pak jsem se dozvěděl, s kým kamarádí

Na politické debatě s občany v pražských Bohnicích se v pondělí večer představil předseda Hnutí Úsvit ...

V médiích

Klasnová nemohla nereagovat na manipulaci ze strany iDNES

Babišova MF Dnes v dnešním vydání píše, že hlasování o rozpuštění sněmovny se přesouvá z pátku 16.8. ...

Deník.cz: Bárta v Turnově odměněn potleskem za snahu R-35

Bezpochyby nejočekávanějším bodem programu čtvrtečního zastupitelstva bylo vystoupení poslance Parlamentu ...

Kde se píše o VV 17. kvěna

Deník Víta Bárty

Komise k D47 jako prubířský kámen: Protikorupčníci natřeli veřejně Birkeho a Sobotka mlčí

Jako bývalý ministr dopravy se zájmem sleduji, jak se iniciativy „Vraťte nám stát!“ a „Veřejnost proti ...

Ťok, Ťok: Taky si ťokáte na čelo? Babiš se musel zbláznit

Když jsem se dnes z novinářské fleše dozvěděl, že Antonín Prachař na postu ministra doprav končí, řekl ...

Za nárůst dluhu poděkujte Prachařovi s Babišem. Ze státního rozmazlují stavitele

Ministr dopravy Antonín Prachař ve včerejších zprávách ČT uvedl, že se nebojí, že by pro svůj resort ...

Na začátek stránky