E-MAIL:Šéf Kajotu píše: Onderka pochopil, že pro zvýšení kvality heren potřebujeme jistotu

28.05.2013
E-MAIL:Šéf Kajotu píše: Onderka pochopil, že pro zvýšení kvality heren potřebujeme jistotu

Hazardní chobotnice se ani po výroku Ústavního soudu, který dal konečně obcím pravomoc regulovat hazard, nevzdává. Celkem logicky, v zájmu sebezáchovy, přesouvá svá chapadla z „neškodného“ ministerstva financí na místní samosprávy. Server  Žítbrno.cz zveřejnil mailovou dokumentaci představitele sázkové společnosti Kajot Radima Jüttnera , která pojednává o práci primátora Brna Romana Onderky k dalšímu vývoji rozmístění heren ve městě.

 

I přes důležitost této zprávy jé mainstreamová média nevěnovala žádnou pozornost. E-mail jen dokazuje, jak je vliv hazardních lobbistů silný a o jak velký byznys, založený převážně na lidském neštěstí, se jedná. Věci veřejné se proti nekontrolovanému řádění hazardních společností ohrazují a podaly v souvislosti trestní oznámení na celou vládu kvůli nezákonnému povolování výše limitů ve VLT.

 více zdePodáváme trestní oznámení na Nečase, Kalouska i na celou vládu. Povolují nezákonně hazard

Redaktoři Žítbrno se čtenářům svěřili o svém „úlovku“. „Doputovaly k nám pozoruhodné materiály z útrob Kajotu. Protentokrát nedoplňujeme o humor a necháváme v čisté podobě. Těšíme se na červnové zastupitelstvo, kde se ukáže, na čem se kluci domluvili."

 související: INTERPELACE: Jaký je veřejný zájem na povolování IVT? Nečas: Spoléhám se na Kalouska

Díl první: Brno – jednání s primátorem Romanem Onderkou, píše majitel Kajotu, Jüttner (originální dokument viz Brno – jednání s primátorem 28 2 2013 Jüttner Kajot)

Jednání se uskutečnilo dne 28. 2. 2013 na výzvu primátora, který reagoval na obsah dopisu asociací. Primátor si vyslechl problémy s dopady zákazové vyhlášky, na které upozornil dopis, a konstatoval, že je ochoten situaci vyřešit do konce června 2013. S uspokojením konstatoval, že celá branže se sjednotila na jmenování jednoho konkrétního zástupce, což je stav který urychlí celý proces změny. Rozhodl, že budu členem zhruba 5-ti členné pracovní skupiny magistrátu města Brna pro novou regulaci sázkových her, kterou bude jmenovat. Dále z jednání vyplynulo :

1. 20. 3.  2013 svolá primátor první schůzku pracovní skupiny, v níž budou vedle 1-2 starostů nejdůležitějších městských částí i pracovníci několika odborů magistrátu ( určitě finančního odboru).

čtěte takéPalec dolů: Místo zřídel jackpoty? Kuberovy Teplice si herny nechají

2. Komise připraví návrh nové regulační OZV, která bude předložena ke schválení na červnové schůzi zastupitelstva. Je si jistý, že dokáže zajistit schválení.

3. Podle jeho současné vize by nová OZV měla obsahovat standardy (podobné obsahu Deklarací v jiných městech), přesně definovanou vizuální stránku vnějšího pláště provozoven, ale také jednoznačný zákaz provozu v konkrétních místech (centrum města, ulice se zvýšeným bezpečnostním rizikem-sociálně vyloučené skupiny obyvatelstva). Stále tvrdí, že mu nevadí kasina a překvapivě rychle pochopil, že pro udržení a zvýšení kvality jakýchkoliv provozoven potřebujeme co nejdelší investiční jistotu. Bližší podmínky primátor zatím nestanovil.

psali jsme: Nebe sestoupilo na zem? Kalousek zveřejnil seznam „urychlovačů chudoby“ Těch ale je

Doporučení pro další postup :

Na první pracovní schůzce komise přednesu jako zástupce branže návrhy na standardy (obsah Deklarace) pro jednotlivá herní prostředí (kasino, herna, místo se zvláštním provozním režimem) včetně příkladů z jiných velkých měst. Po jednání, které se uskuteční 20. 3., svoláme společnou schůzku přímo organizovaných provozovatelů v Brně a podle výsledku jednání se domluvíme na dalším koordinovaném postupu. Prosím všechny kolegy z asociací, aby nenabourávali důvěru primátora k deklarovanému sjednocení branže, která je konečně schopna jednat prostřednictvím jednoho zástupce a nekontaktovali ho ani svým jménem ani prostřednictvím třetích osob. Za sebe garantuji, že předám všechny informace z komise do organizované branže a na komisi předložím vždy takové koncepty, na kterých se všichni domluvíme."

V Brně dne 5. 3. 2013

Ing. Radim Jüttner

 

  

Další související články:

 

 

Sdílení

NEJČTENĚJŠÍ

Nabídli mi Babiše za 200 000 EUR, odmítl jsem

Dostal jsem e-mailem velmi zajímavou „ponuku“ od nejmenovaného pána ze Slovenska. Ten mi nabídl ke koupi ...

Okamura: Pospíšil se mi kvůli exekutorům vysmíval. Až pak jsem se dozvěděl, s kým kamarádí

Na politické debatě s občany v pražských Bohnicích se v pondělí večer představil předseda Hnutí Úsvit ...

V médiích

Klasnová nemohla nereagovat na manipulaci ze strany iDNES

Babišova MF Dnes v dnešním vydání píše, že hlasování o rozpuštění sněmovny se přesouvá z pátku 16.8. ...

Deník.cz: Bárta v Turnově odměněn potleskem za snahu R-35

Bezpochyby nejočekávanějším bodem programu čtvrtečního zastupitelstva bylo vystoupení poslance Parlamentu ...

Kde se píše o VV 17. kvěna

Deník Víta Bárty

Komise k D47 jako prubířský kámen: Protikorupčníci natřeli veřejně Birkeho a Sobotka mlčí

Jako bývalý ministr dopravy se zájmem sleduji, jak se iniciativy „Vraťte nám stát!“ a „Veřejnost proti ...

Ťok, Ťok: Taky si ťokáte na čelo? Babiš se musel zbláznit

Když jsem se dnes z novinářské fleše dozvěděl, že Antonín Prachař na postu ministra doprav končí, řekl ...

Za nárůst dluhu poděkujte Prachařovi s Babišem. Ze státního rozmazlují stavitele

Ministr dopravy Antonín Prachař ve včerejších zprávách ČT uvedl, že se nebojí, že by pro svůj resort ...

Na začátek stránky