Po kontrole MV bouchly zastupitelům saze. Létaly vulgarismy a výhrůžky

26.05.2013
Po kontrole MV bouchly zastupitelům saze. Létaly vulgarismy a výhrůžky

Ostrá slova! Sprostota, vulgarismy, ironie, sarkasmus. Jedním slovem neslušnost. V tomto duchu se neslo obecní zastupitelstvo ve středu 22. května ve Stanovicích. Po kontrole z MVČR mělo zastupitelstvo v čele se starostkou Alicí Kondelčíkovou co napravovat. Opoziční Věci veřejné, které mají ve Stanovicích dva aktivní "terminátory", mají co dělat. Zdejší koalice tu dělá takové neřesti, že lepší školu Soňa Riedlová Puškašová a Ján Beňák jinde nedostanou.

 

 

 Přesto oba dva věří, že se jim podaří zlobivou starostku a její přisluhovače polepšit. 

J. Beňák (VV) našel řadu nesrovnalostí ve vyúčtování služebních cest starostky A. Kondelčíkové. Náhrady starostka vypočítává podle starého a neplatného vyššího koeficientu 3,9 místo současné sazby 3,6 za jeden kilometr. "Musela byste mít spotřebu deset až jedenáct litrů na 100 kilometrů, aby vám to vycházelo. Na cestovních náhradách to u starostky dělá 66 tisíc korun za rok. V okolních obcích je to jen kolem 10 tisíc," říkal směrem ke starostce Beňák.

Opoziční zastupitelé upozornili MVČR na protizákonná usnesení; ministerská kontrola pak starostku na závažnost situace a vysvětlila jí také, jak má uvést vše do pořádku.

související: Tak takhle ne! Kubiceho lidé sejmuli starostku Stanovic

Opozice ve Stanovicích to nemá lehké. Když chtěla navrhnout bod odvolání starostky, nepustil Soňu Riedlovou Puškašovou nikdo z koaličních zastupitelů ke slovu. Starostka coby předsedající neměla diskuzi vůbec v rukou. Dokazuje to její nekompetentnost. Navíc zastupitel Knedlík na Riedlovou Puškašovou pokřikoval: "Lžeš, jsi lhářka!" "Ty tady blafeš nesmysly, děvčátko!" a drsnější. Dokonce opoziční zastupitele zastrašoval. A to před novináři i občany.

A vůbec celkově se zdá, že kromě Riedlové Puškašové a Beňáka tu zastupitelé nemají morální hranice, vychování a už vůbec ne soudnost. To, co veřejnost slyšela, jí odradilo. "Stačí, že takový hovada sleduju v neděli na televizi. Tam si alespoň nenadávají a nejsou k sobě vulgární. Knedlík je zd, to o něm tady každej ví. To, co se starostkou předvádí, je tyjátr. Jsou oba jak smyslu zbavení, věřím, že se nezastaví před ničím," řekl při odchodu z místnosti, kde probíhalo zasedání, jeden z občanů. Z obavy před Knedlíkem však odmítl říct své jméno.

článek MF:Degene! Lhářko! Co to blafeš? Zastupitelstvo ve Stanovicích je pro otrlé

To dokládá nehoráznost celé situace ve Stanovicích. Jak Kondelčíková, tak Knedlík si na obci dělají, co se jim zlíbí. Chování na veřejném zasedání to pak jen potvrzuje. Ale tím líp pro opozici. Nemá to tu snadné, ale je vidět, že pracuje na výbornou.  

"Nadávají nám do debilů a do kreténů. Nebo píší sprostá slova na papír, otáčejí ho na nás a ještě se tomu smějí, jak jsou vtipní. Je to tvrdá škola opozice," řekla Riedlová Puškašová. Podle jejích slov se má starostka i Knedlík na co těšit. Připravuje kroky, které zatím nespecifikuje. Ale rozhodně se necítí poražená. To, co starostka předvedla před veřejností a díky přítomnosti médií také před obyvateli nejen Stanovic, je teprve začátkem. Riedlová Puškašová se nevzdává a věří, že obci od parazitů, jakými jsou Kondelčíková a Knedlík, pomůže. 

související: "Drž hubu, ty ...," řval na opoziční zastupitele. Přišli mu na korupci

článek vyšel na webu VV

 

Další články z rubriky VV:

Sdílení

NEJČTENĚJŠÍ

Nabídli mi Babiše za 200 000 EUR, odmítl jsem

Dostal jsem e-mailem velmi zajímavou „ponuku“ od nejmenovaného pána ze Slovenska. Ten mi nabídl ke koupi ...

Okamura: Pospíšil se mi kvůli exekutorům vysmíval. Až pak jsem se dozvěděl, s kým kamarádí

Na politické debatě s občany v pražských Bohnicích se v pondělí večer představil předseda Hnutí Úsvit ...

V médiích

Klasnová nemohla nereagovat na manipulaci ze strany iDNES

Babišova MF Dnes v dnešním vydání píše, že hlasování o rozpuštění sněmovny se přesouvá z pátku 16.8. ...

Deník.cz: Bárta v Turnově odměněn potleskem za snahu R-35

Bezpochyby nejočekávanějším bodem programu čtvrtečního zastupitelstva bylo vystoupení poslance Parlamentu ...

Kde se píše o VV 17. kvěna

Deník Víta Bárty

Komise k D47 jako prubířský kámen: Protikorupčníci natřeli veřejně Birkeho a Sobotka mlčí

Jako bývalý ministr dopravy se zájmem sleduji, jak se iniciativy „Vraťte nám stát!“ a „Veřejnost proti ...

Ťok, Ťok: Taky si ťokáte na čelo? Babiš se musel zbláznit

Když jsem se dnes z novinářské fleše dozvěděl, že Antonín Prachař na postu ministra doprav končí, řekl ...

Za nárůst dluhu poděkujte Prachařovi s Babišem. Ze státního rozmazlují stavitele

Ministr dopravy Antonín Prachař ve včerejších zprávách ČT uvedl, že se nebojí, že by pro svůj resort ...

Na začátek stránky