Pozor na novou "neexistující" realitku. ČOIko, zde jsou indície

13.07.2013
Pozor na novou neexistující realitku. ČOIko, zde jsou indície

Na trhu s realitami se objevila další podivná realitní kancelář. Říká si MAXEN a sídlí přímo na Třídě Míru č. 90, tedy na velmi lukrativním místě přímo uprostřed Pardubic. První zajímavou skutečností, kterou o.s. Společná obrana objevilo je, že ačkoli na webových stránkách této RK je uvedeno IČ: 28851285 i DIČ:CZ28851285 , žádnou relitku s takovým názvem v Obchodním rejstříku nenajdete! (kdyby se to přeci někomu podařilo, dejte prosím vědět).

 

 

Jako majitel této neexistující RK se prezentuje jistý Jaroslav Kalabza, který ač odejit z RK RE-MAX, pasoval sám sebe na Realitního specialistu.

Při zadání jeho jména do vyhledávače http://rejstrik-firem.kurzy.cz/osoby/jaroslav-kalabza/, se nám ovšem kupodivu objeví název jiné RK a to

Royal Reality invest, s.r.o.  IČ: 28851285 a DIČ: CZ28851285 (data jsou kupodivu shodná s daty, která na svých webových stránkách presentuje společnost MAXEN http://www.maxen.cz/cs/16-kontakt/ ).

 Domnívám se, že s těmito našimi postřehy se jistě rádi seznámí pracovníci ČOI. Přenecháme tedy luštění této záhadné náhody odborníkům a vrátíme se k příběhu pana Kalabzy.

psali jsme: Čas udělat pápá: Prolux konečně v exekuci

Když se tedy pan Kalabza takto postavil „na vlastní nohy“, usoudil zřejmě, že je škoda ponechat „své“ klienty RE-MAXU a rozhodl se je pod různými záminkami vzít s sebou. Podle sdělení makléře RE-MAXu pana Farky, (na kterého se lidé poškození Kalabzou obrátili) mámil Kalabza od lidí podpisy na nové exkluzívní smlouvy dokonce pomocí tvrzení, že se jedná jen o jakési doplnění stávající smlouvy s RE-MAXem. Mnoho lidí se takto dostalo do problémů, neboť má nyní podepsány dvě exkluzivní smlouvy se dvěma RK a v případě, že dojde k prodeji jejich nemovitosti, budou nuceni zaplatit dvě provize!

 doporučujeme: Zvrácenost: Chtěla bojovat proti Šmejdům nahlas, Blesk jí vyhrožuje žalobou

Naše sdružení se nyní zabývá konkrétně stížností pana H., který měl řádně uzavřenu exkluzivní smlouvu na prodej své nemovitosti se společností RE-MAX a to do listopadu tohoto roku. Přestože pan Kalabza věděl, že tato smlouva je v době trvání nevypověditelná, doporučil panu H., aby RE-MAXu poslal výpověď a zároveň, aby podepsal novou exkluzívní smlouvu s ním.

 Pan H.  Narazil ovšem náhodou na naše stránky www.spolecnaobrana.net a my jsme mu doporučili, aby smlouvu s panem Kalabzou, respektive s MAXENEM ve lhůtě 14 dnů vypověděl. Pan Kalabza ovšem odmítá vzít tuto výpověď na vědomí a vyhrožuje panu H. Soudy.

Po mnoha zkušenostech, kterých má naše sdružení s podobnými vykuky bohužel až příliš mnoho, lze sice předpokládat, že pokud má právník, kterým se Kalabza ohání, alespoň špetku soudnosti, nikdy do takto předem prohraného sporu nepůjde.

Nicméně i když se jedná pouze o šikanu, přesto to pana H. I jeho ženu, kteří nemají právní vzdělání a nevědí, komu dřív věřit, jistě stojí spoustu nervů.

 

       

 

Další články z rubriky Společná obrana:

Sdílení

NEJČTENĚJŠÍ

Nabídli mi Babiše za 200 000 EUR, odmítl jsem

Dostal jsem e-mailem velmi zajímavou „ponuku“ od nejmenovaného pána ze Slovenska. Ten mi nabídl ke koupi ...

Okamura: Pospíšil se mi kvůli exekutorům vysmíval. Až pak jsem se dozvěděl, s kým kamarádí

Na politické debatě s občany v pražských Bohnicích se v pondělí večer představil předseda Hnutí Úsvit ...

V médiích

Klasnová nemohla nereagovat na manipulaci ze strany iDNES

Babišova MF Dnes v dnešním vydání píše, že hlasování o rozpuštění sněmovny se přesouvá z pátku 16.8. ...

Deník.cz: Bárta v Turnově odměněn potleskem za snahu R-35

Bezpochyby nejočekávanějším bodem programu čtvrtečního zastupitelstva bylo vystoupení poslance Parlamentu ...

Kde se píše o VV 17. kvěna

Deník Víta Bárty

Komise k D47 jako prubířský kámen: Protikorupčníci natřeli veřejně Birkeho a Sobotka mlčí

Jako bývalý ministr dopravy se zájmem sleduji, jak se iniciativy „Vraťte nám stát!“ a „Veřejnost proti ...

Ťok, Ťok: Taky si ťokáte na čelo? Babiš se musel zbláznit

Když jsem se dnes z novinářské fleše dozvěděl, že Antonín Prachař na postu ministra doprav končí, řekl ...

Za nárůst dluhu poděkujte Prachařovi s Babišem. Ze státního rozmazlují stavitele

Ministr dopravy Antonín Prachař ve včerejších zprávách ČT uvedl, že se nebojí, že by pro svůj resort ...

Na začátek stránky