Hyenismus na Praze 6: Vystěhuj se a zaplať mi, žaluje starostka nájemkyni se sklony k sebevraždě

08.03.2013
Hyenismus na Praze 6: Vystěhuj se a zaplať mi, žaluje starostka nájemkyni se sklony k sebevraždě

Kauza Key investment rozhodně není jedinou třaskavinou na Praze 6. Za další se dá bez nadsázky považovat bytová politika městské části. Před časem jsme informovali o tom, že na Praze 6 vznikla spontánní akce občanů na obranu jedné z nájemnic obecního bytu paní Jarmily Vondrákové. Ta prožila v tomto bytě 25 let a nyní nad ní visí hrozba exekučního vystěhování kvůli několika "nezaplaceným" měsíčním nájmům. Starostka Kousalíková nyní psychicky těžce nemocnou paní navíc žaluje o čtvrt milionu pro „pomluvu“. 

 

 

Radnice Prahy 6 se před časem rozhodla, že vystěhuje z bytu psychicky nemocnou paní, a otázkou je, zda to není proto, že ta bydlí na velmi dobré adrese, ve vilové čtvrti na Hanspaulce. Argument radnice a potažmo soudu, byl takový, že paní Vondráková, nezaplatila před deseti lety tři nájmy. Realita je ovšem jiná. V inkriminované době se paní Vondráková rozváděla a platbu nájmu měl na starosti její muž a navíc podle níže uvedené tabulky k žádnému nedoplatku nedošlo. I přesto, paní Vondráková, pro klid duše, nájmy uhradila, čímž podle soudu ale doznala chybu. Soud v její nepřítomnosti, paní Vondráková byla tou dobou  na léčení v psychiatrické léčebně, rozhodl o tom, že se musí vystěhovat. Ze stanoviska soudu pro Prahu 6, proti kterému se paní Vondráková neměla ani čas odvolat, vychází dnes i radnice v čele se starostkou Kousalíkovou a snaží se paní z bytu vystrnadit.

psali jsmePraha 6 jde kvůli bytu přes mrtvoly. Invalidní důchodkyni chce vystěhovat za každou cenu

 


doklad o zaplacení nájmů

     

 


 

Paní Vondráková se na jednom z minulých zasedání zastupitelstva pustila do obhajoby své osoby a v této souvislosti uvedla reprodukční citaci, o tom, že slyšela, že starostka Kousalíková měla dostat za tento byt úplatek milion korun. Následovala okamžitá žaloba ze strany starostky.

Podle JUDr. Milana Hulíka, který paní Vondrákovou bude u soudu zastupovat, je žaloba ze strany starostky ale neopodstatněná.

Pokud jde o první z výroků žalované…“nedlouho po Vašem odchodu z domu jsem slyšela paní Hrbkovou jak říká – a teď cituji, prosím vás: To je hrozné, Kousalíkové jsme dali meloun a pořád se tam nemůžeme….. tak žalovaná jasně zdůraznila, že používá citát, že nejde o její vlastní slova a tento výrok je jen pokračováním popsaného líčení o návštěvě žalobkyně v bytě u Hrbků,“ uvedl Hulík ve svém vyjádření.

čtěte také"Přijeď se podívat, jak vypadá užitečnost". Zvou rodiče Müllerovou do "oškubaného" stacionáře

 

Ví to, dostala to

Starostka Kousalíková je se zdravotním stavem Vondrákové seznámena. Do datové schránky ji byla poslána lékařská zpráva, kde odborný lékař konstatuje akutní nebezpečí sebevraždy paní Vondrákové v případě ztráty domova.

              

Ve prospěch své matky paní Vondrákové u starostky orodovala i její dcera, která se zoufale brání tomu, aby její matka byla donucena k sebevraždě. Starostka nicméně od žaloby neustoupila. Zastánci paní Vondrákové nesčetněkrát v její prospěch intervenovali na radnici, na jednáních zastupitelstva Prahy 6  a psali dopisy nynější starostce i předchozímu starostovi Tomáši Chalupovi, aby v tomto případě byli vzhledem k nemoci milosrdní a nehnali záležitost k možné sebevraždě - vše marné. Paradoxní je, že jiní nájemci v témže domě dlužili opakovaně řadu měsíců - bez adekvátní reakce radnice, t.j. bez dání výpovědi z nájmu bytu dlužníkům.

 

Čtěte také:

 

Sdílení

NEJČTENĚJŠÍ

Nabídli mi Babiše za 200 000 EUR, odmítl jsem

Dostal jsem e-mailem velmi zajímavou „ponuku“ od nejmenovaného pána ze Slovenska. Ten mi nabídl ke koupi ...

Okamura: Pospíšil se mi kvůli exekutorům vysmíval. Až pak jsem se dozvěděl, s kým kamarádí

Na politické debatě s občany v pražských Bohnicích se v pondělí večer představil předseda Hnutí Úsvit ...

V médiích

Klasnová nemohla nereagovat na manipulaci ze strany iDNES

Babišova MF Dnes v dnešním vydání píše, že hlasování o rozpuštění sněmovny se přesouvá z pátku 16.8. ...

Deník.cz: Bárta v Turnově odměněn potleskem za snahu R-35

Bezpochyby nejočekávanějším bodem programu čtvrtečního zastupitelstva bylo vystoupení poslance Parlamentu ...

Kde se píše o VV 17. kvěna

Deník Víta Bárty

Komise k D47 jako prubířský kámen: Protikorupčníci natřeli veřejně Birkeho a Sobotka mlčí

Jako bývalý ministr dopravy se zájmem sleduji, jak se iniciativy „Vraťte nám stát!“ a „Veřejnost proti ...

Ťok, Ťok: Taky si ťokáte na čelo? Babiš se musel zbláznit

Když jsem se dnes z novinářské fleše dozvěděl, že Antonín Prachař na postu ministra doprav končí, řekl ...

Za nárůst dluhu poděkujte Prachařovi s Babišem. Ze státního rozmazlují stavitele

Ministr dopravy Antonín Prachař ve včerejších zprávách ČT uvedl, že se nebojí, že by pro svůj resort ...

Na začátek stránky