Zvrácenost: Chtěla bojovat proti Šmejdům nahlas, Blesk jí vyhrožuje žalobou

09.05.2013
Zvrácenost: Chtěla bojovat proti Šmejdům nahlas, Blesk jí vyhrožuje žalobou

Poté, co Společná obrana ohlásila demonstraci proti šmejdům, jejímž obětem, na rozdíl od jiných křiklounů a mediálních vyčůránků, vytrvale pomáhá, ozval se s výtkou deník Blesk, jehož tažení proti Šmejdům tvoří součást byznysplánu a má na "Šmejdy" dokonce zaregistrovanou ochrannou známku. Podle všeho to vypadá, že instrukce shora  dostala i samotná režisérka skvělého dokumentu, která po několika hodinách změnila vlídné stanovisko.

 

 

Jako předsedkyně občanského sdružení Společná obrana považuji za vhodné uvést na pravou míru některá fakta zveřejněná v tomto článku

Postoj paní režisérky Dymákové, respektive zástupce šéfredaktora Blesku pana Jana Jukla, respektive  deníku Blesk mě zpočátku velmi zamrzel.

Ano, Vít Bárta je hlavním sponzorem našeho sdružení, naše Demonstrace proti šmejdům je ovšem akce občanského sdružení a nikoli pana Bárty, který je pouze řadovým členem sdružení a nijak se na přípravě této zcela apolitické akce nepodílí. 

Opravdu jsem se (zřejmě velmi naivně) domnívala, že nám jde o společné nepřátele a že je lhostejno, zda je nazveme šmejdy, podvodníky, či pancharty. Napsat ovšem, že Společná obrana na akci Blesku parazituje, může opravdu jedině bulvární tisk. A paní režisérky je mi skutečně upřímně líto, že v zájmu propagace svého filmu (který považuji jinak za velmi zdařilý a obecně prospěšný) se upsala bulváru. Říkala jsem si, že účel světí  prostředky a že je jedno prostřednictvím koho bude problematika šmejdů medializována. Jak je vidět, tak jedno to není. Ze strany Blesku se jedná o promyšlený marketingový tah pro zvýšení čtenosti a jakékoli zájmy občanů České republiky jsou společnosti Ringier Axel Springer, a. s., která ovládá bulvár v celé Evropě evidentně zcela lhostejné.

Více zde: http://www.spolecnaobrana.net/news/blesk-ma-ochrannou-znamku-na-smejdy/

související: Stát selhává, hlásí nám 10 podvodů denně: Přijďte na demonstraci proti šmejdům

 

Hezký den paní Glaserová,

coby hlavní mediální partner dokumentu Šmejdi a vlastník domény a akce "Petice proti šmejdům" naprosto nesouhlasíme s tím, aby námi řešená a právně ošetřená problematika byla zneužívána k aktivitám, které s ní naprosto nesouvisejí (viz. PROLUX), a které mají, byť jen zčásti, politický podkres. Jakákoliv demonstrace, která odkazuje a do jisté míry parazituje na naší akci proti předváděčkám, nás velmi poškozuje. Chápu Váš boj za správnou věc, ale jak jsem již uvedl, Vaše aktivita naprosto nesouvisí s problematikou předváděcích akcí, je naprosto mimo naše zájmy, a i vzhledem k obdobné cílové skupině, jak sama přiznáváte, je pro naše čtenáře matoucí.

V této souvislosti bych Vás rád upozornil na licenci k názvu Šmejdi, kterou nedisponujete, a také na fakt, že slovní spojení "proti šmejdům" je ochrannou známkou společnosti Ringier Axel Springer, a. s.. Dojde-li k jakémukoliv zneužití, a to i v souvislosti s distribucí naší petice na místě Vaší, zcela nesouvisející demonstrace, neprodleně zahájíme příslušné kroky.

Omlouvám se za toto naše jednoznačné a neměnné stanovisko. Zároveň však pevně věřím v to, že pochopíte náš zájem, aby akce "proti šmejdům" nesloužila komukoliv jako odrazový můstek pro nesouvisející aktivity.

S přátelským pozdravem

Jan Jukl, zástupce šéfredaktora deníků Blesk a Aha!

 psali jsme72letý po mrtvici opravdu nepodniká. Český telefonní seznam přestřelil

A zde je má odpověď: 

Vážený pane, Váš postoj je pro mne opravdu velikým překvapením! Nikdy by mě nenapadlo, že člověk, který se před veřejností snaží presentovat, jako bojovník za lidská práva, je něčeho takového schopen. Předně bych ráda uvedla na pravou míru Váš názor, že naše aktivity nesouvisejí s předváděcími akcemi. (Vzorek důkazů Vám zasílám v příloze) Lidem poškozeným šmejdy z předváděcích akcí my totiž  pomáháme aktivně řešit jejich konkrétní situace.

třeba zde: Hrnečku vař za 42 tisíc. Podvodník má ale smůlu

Naše sdružení se nezabývá pouze PROLUXEM,  jak se mylně domníváte, ale podvodníky, neboli šmejdy, neboli mistry švindlu z mnoha různých firem. Když jsem dávala dohromady demonstraci, inspirovala jsem se názvem filmu, což nepopírám. Sama jsem se pak snažila paní Dymákovou kvůli tomu kontaktovat, když jsem zjistila, že na film navazuje petiční akce s názvem proti šmejdům (na tuto skutečnost mě upozornila sousedka včera, tedy v době když jsem již rozeslala pozvánky na demonstraci). S paní Dymákovou jsem již o této záležitosti hovořila a i u ní mě velmi překvapilo, že odmítla mou nabídku se naší akce zúčastnit. Domnívala jsem se (zřejmě dost naivně), že nám jde o stejnou věc. A to o skutečný boj proti šmejdům a nikoli o licenční známky. Mě osobně tedy o tento boj jde! Vaši petici na naší demonstraci distribuovat nebudeme, to Vám mohu slíbit. My žádný odrazový můstek pro žádné aktivity nepotřebujeme. My totiž poškozeným lidem aktivně, účinně a bezúplatně pomáháme a v tom spočívají naše denodenní aktivity! A pokud se rozhodnete mi skrze použití výrazu "šmejdi" v názvu demonstrace jakkoli ztrpčovat život (v čemž Vám pochopitelně zabránit nemohu), pak si holt každý sám přebere, komu z nás jde o byznys a komu o skutečný boj proti šmejdům. Máte jistě ve Vašem postavení dost finančních prostředků na to mě popotahovat po soudech kvůli značce a třeba i zlikvidovat naše sdružení. Já se ale Vašeho zastrašování nebojím a vlastně je mi Vás upřímně líto!


Světlana Glaserová 


čtěte takéBezreklamka v plné kráse: No a co, že jste invalida a nic jste si neobjednal. Zaplatíte! 

Část postižených, kterým Společná obrana pomáhá, uvázne bohužel v síti společností poskytující rychlé půjčky na nehorázný úrok. Nejčtenější český deník Blesk patří k největším inzerentům těchto firem, které ztrhávají lidi do dluhové pasti a roztáčí kolotoče exekucí

    

 

více zdeMinové pole rychlých půjček. Deník dělá ze čtenářů oběti

       

 

Další články z rubriky Společná obrana:

Sdílení

NEJČTENĚJŠÍ

Nabídli mi Babiše za 200 000 EUR, odmítl jsem

Dostal jsem e-mailem velmi zajímavou „ponuku“ od nejmenovaného pána ze Slovenska. Ten mi nabídl ke koupi ...

Okamura: Pospíšil se mi kvůli exekutorům vysmíval. Až pak jsem se dozvěděl, s kým kamarádí

Na politické debatě s občany v pražských Bohnicích se v pondělí večer představil předseda Hnutí Úsvit ...

V médiích

Klasnová nemohla nereagovat na manipulaci ze strany iDNES

Babišova MF Dnes v dnešním vydání píše, že hlasování o rozpuštění sněmovny se přesouvá z pátku 16.8. ...

Deník.cz: Bárta v Turnově odměněn potleskem za snahu R-35

Bezpochyby nejočekávanějším bodem programu čtvrtečního zastupitelstva bylo vystoupení poslance Parlamentu ...

Kde se píše o VV 17. kvěna

Deník Víta Bárty

Komise k D47 jako prubířský kámen: Protikorupčníci natřeli veřejně Birkeho a Sobotka mlčí

Jako bývalý ministr dopravy se zájmem sleduji, jak se iniciativy „Vraťte nám stát!“ a „Veřejnost proti ...

Ťok, Ťok: Taky si ťokáte na čelo? Babiš se musel zbláznit

Když jsem se dnes z novinářské fleše dozvěděl, že Antonín Prachař na postu ministra doprav končí, řekl ...

Za nárůst dluhu poděkujte Prachařovi s Babišem. Ze státního rozmazlují stavitele

Ministr dopravy Antonín Prachař ve včerejších zprávách ČT uvedl, že se nebojí, že by pro svůj resort ...

Na začátek stránky