Prolux přivedl ženu z Brna na dno. Teď se však karta otáčí

04.05.2013
Prolux přivedl ženu z Brna na dno. Teď se však karta otáčí

Ačkoli již PROLUX v podstatě neexistuje, i přesto se na o.s. Společná obrana www.spolecnaobrana.net,  stále ještě obrací lidé poškození těmito podvodníky.  Je pravda, že většinou se  na nás obrací už jen lidé, které paní GŘ PROLUXU Karolina Valentová osobně obtěžuje svými výhružnými telefonáty, smskami a maily. Tam je rada jednoduchá. Všechny výhružky této prolhané dámy jsou báchorky a jakékoli dohadování s ní je zbytečná ztráta času.                                 


Tentokrát se na nás ovšem obrátila paní Maršálková s poněkud závažnějším problémem z dob, kdy byl PROLUX v plné síle a posílat na lidi exekutory, bylo jejich každodenní rutinou.

čtěte také: 72letý po mrtvici opravdu nepodniká. Český telefonní seznam přestřelil

 


Dobrý večer,


chci poprosit o radu.

Jsem bohužel jedna z dalších podvedených. Já jsem se bohužel nebránila a mám pocit, že mi už není pomoci.

V únoru 2009 jsem byla nucena prodat byt v Brně. Jednalo se o novostavbu 2+KK do OV. Na 2 000 000 Kč jsem měla hypotéku a 500 000 tis.jsem developerovi platila hotovost. Byt jsem měla k užívání pouze 4 měsíce - 11/2008 - 3/2009, na radu právníka jsem ho potřebovala prodat, s manželem jsem se rozváděla a kvůli jeho dluhům ve firmě jsem ho začala od ledna 2009 sama i přes jiné RK nabízet. V bytě jsem nikdy nebydlela a na domluvené prohlídky jsem musela jezdit 50km. V polovině února 2009 se mi ozvala i RK Prolux,měla jsem domluvené schůzky s RK na prohlídku a v bytě jsem měla pouze novou kuchyňskou linku, v té době jsem měla po operaci menisku, měla jsem berle a pro 2 pracovnice Proluxu nebyl moc velký problém mi podstrčit k podpisu souhlas k prezentaci mého bytu na jejich webovky. Byla to samozřejmě exkluzivní smlouva.

V té době začínala velká krize - ceny bytů šly rapidně dolů. Nakonec byt ode mě i s převzetím hypotéky odkoupil bratranec.Na bytě jsem prodělala 600 000,-Kč. Ale to bohužel nebylo všechno.

V červenci 2009 jsem byla ze dne na den nucena skončit v práci - mému synovi (tehdy 4roky) diagnostikovali agresivní typ zhoubného nádoru. Celý 1 rok jsem jezdila mezi nemocnicí a rodiči a bojovala o život syna, který statečně postupoval chemoterapii, operace a ozařování. V červenci 2010 jsem si konečně oddychla ze synova onemocnění. A záhy na Městském soudě v Brně náhodně na informacích (řešila jsem stále rozvod) jsem zjistila,že proběhl rozhodčí soud na ulici Příkop v Brně(rozhodce Ivičič). Hned jsem tam šla a bylo mi řečeno,že řízení proběhlo před 2měsíci, už se nemůžu odvolat a že mi to posílali na jinou adresu.

doporučujeme: Nářek a drkotání bloku 5: Pomáhal podvodníkům z Proluxu, teď terorizuje nájemníky

 

V březnu 2011 a to už na adresu, kterou jsem na MS v Brně uváděla několik let jako přechodnou mi bylo doručeno už od exekutora z Litoměřic(Ondřej Mareš) výzva ke splnění vymáhané pohledávky. Na částku v té době na 272 000,-Kč. Bohužel jsem zmeškala lhůtu na odvolání, byla to špatná volba právníka, který mi poradil, že je smlouva s Proluxem neprůstřelná a později jiný právník mi řekl, že to byla poslední naděje se odvolat.

  Přiznám se, že jsem měla úplně jiné myšlenky, syn stále v nemocnici, já 24 hodin denně u něho. Nějak jsem neměla sílu nic řešit a proti takovému gigantu jako je PROLUX je téžké bojovat.

Nyní, už 2 roky mám trvalou adresu na úřadě v Brně, syn je naštěstí 2 roky po léčbě. Ale imunitní systém je dlouhodobě narušen a s ním i řada nežádoucích účinků. Teprve pár měsíců chodí částečně mezi děti do školy, do té doby žil v izolaci. Já beru pouze příspěvek na péči 5000,-Kč a přídavek na dítě  a výživné.

Teď samozřejmě nastává problém finanční, nemůžu se nechat zaměstnat /jsem vyšší zdravotní pracovník/ a to kvůli Proluxu. Okamžitě by mi strhávali z platu část, protože mám nevyřešenou exekuci .

Chci se zeptat, zda je v mé situaci nějaká naděje a řešení Proluxu. Vím,že jsem měla jednat mnohem dřív,ale bohužel. Momentálně nic nevlastním, nemám žádný účet a dávky jsou na syna. Ale finančně i psychicky na tom člověk není moc neljíp, když nemůže kvůli Proluxu pracovat. 

Pokud by to bylo možné a na můj případ by se mohl podívat zkušený právník na Vaše doporučení ráda pošlu veškeré dokumenty a i uhradím náklady.

 Děkuji moc za přečtení mého emailu s pozdravem a přáním hezkého večera S.Maršálková

  

Naštěstí můžeme již nyní paní Maršálkové s klidným svědomím sdělit, že obrana proti PROLUXU možná je! A to právě díky dvěma rozsudkům,které padly u Městského soudu v Brně v minulém měsíci a  kterými byly zrušeny rozhodčí nálezy Sdružení rozhodců a.s. v Brně i přesto, že nebylo podáno včas ani odvolání proti Usnesení o nařízení exekuce, ani žaloba na zrušení Rozhodčího nálezu.

Stěžejním argumentem u těchto soudů bylo několik judikatur Soudního dvora EU, ze kterých vyplývá, že vnitrostátní soudy jsou povinny posuzovat zneužívající charakter jednotlivých smluvních klauzulí a použít všech dostupných prostředků daného právního řádu k tomu, aby klauzule vyhodnocená jako zneužívající nebyla pro spotřebitele závazná. V případě tedy, kdy spotřebitelská smlouva obsahuje ujednání, které ve smyslu § 56 odst. 1 ObčZ znamená v rozporu s požadavkem dobré víry značnou nerovnováhu v právech a povinnostech stran k újmě spotřebitele, je takové ujednání dle § 55 odst. 2 ObčZ stiženo sankcí neplatnosti, a to neplatnosti absolutní

 Pro paní Maršálkovou jsme tedy již vypracovali  Žalobu na zrušení rozhodčího nálezu a budeme věřit, že Městský soud v Brně ustálí rozhodování ve věci PROLUX podle skutečné spravedlnosti. 

Světlana Glaserová

 

      

 

Další články z rubriky Společná obrana:

 

Sdílení

NEJČTENĚJŠÍ

Nabídli mi Babiše za 200 000 EUR, odmítl jsem

Dostal jsem e-mailem velmi zajímavou „ponuku“ od nejmenovaného pána ze Slovenska. Ten mi nabídl ke koupi ...

Okamura: Pospíšil se mi kvůli exekutorům vysmíval. Až pak jsem se dozvěděl, s kým kamarádí

Na politické debatě s občany v pražských Bohnicích se v pondělí večer představil předseda Hnutí Úsvit ...

V médiích

Klasnová nemohla nereagovat na manipulaci ze strany iDNES

Babišova MF Dnes v dnešním vydání píše, že hlasování o rozpuštění sněmovny se přesouvá z pátku 16.8. ...

Deník.cz: Bárta v Turnově odměněn potleskem za snahu R-35

Bezpochyby nejočekávanějším bodem programu čtvrtečního zastupitelstva bylo vystoupení poslance Parlamentu ...

Kde se píše o VV 17. kvěna

Deník Víta Bárty

Komise k D47 jako prubířský kámen: Protikorupčníci natřeli veřejně Birkeho a Sobotka mlčí

Jako bývalý ministr dopravy se zájmem sleduji, jak se iniciativy „Vraťte nám stát!“ a „Veřejnost proti ...

Ťok, Ťok: Taky si ťokáte na čelo? Babiš se musel zbláznit

Když jsem se dnes z novinářské fleše dozvěděl, že Antonín Prachař na postu ministra doprav končí, řekl ...

Za nárůst dluhu poděkujte Prachařovi s Babišem. Ze státního rozmazlují stavitele

Ministr dopravy Antonín Prachař ve včerejších zprávách ČT uvedl, že se nebojí, že by pro svůj resort ...

Na začátek stránky