Otevřený dopis NSZ Zemanovi: Bártu popotahují a skuteční lumpové unikají

23.06.2013
Otevřený dopis NSZ Zemanovi: Bártu popotahují a skuteční lumpové unikají

 

 

 

 

 

 

Vážený pane Zemane, 

obracím se na Vás, jelikož jsem se z médií dozvěděla, že jste podal dovolání k Nejvyššímu soudu ve věci kauzy poslance Víta Bárty.

Uznávám, že není v mé kompetenci jakkoli posuzovat oprávněnost tohoto Vašeho kroku, nicméně vzhledem k tomu, že jsem byla okolnostmi donucena zasvětit svůj život boji proti podvodným firmám a  již čtvrtým rokem ze všech sil pomáhám obstát u soudů občanům, kteří byli různými gaunery podvodníky a šmejdy okradeni. Nad Vašim rozhodnutím věnovat se nanovo kauze Víta Bárty, zůstává můj (zřejmě krátký ženský) rozum stát!

Vít Bárta, který půjčil lidem (svým podřízeným které považoval za své přátele) své vlastní zdaněné peníze je tedy zřejmě podle Vašeho názoru podlý padouch, který zasluhuje potrestání.

 A na druhé straně skuteční padouši a podvodníci ze společnosti PROLUX Consulting Int.s.r.o., kteří okradli tisíce svých spoluobčanů, se těší Vaší plné ochraně a jejich trestní stíhání bylo již dvakrát zameteno pod koberec!

psali jsme: Bezreklamka, soud, exekutor. Spiknutí, které ničí paní Hanu

Když jste nastupoval do Vašeho úřadu, radovala jsem se, že konečně někdo pročistí ten zatuchlý český rybníček. Domnívala jsem se, že budeme mít konečně alespoň na Nejvyšším státním zastupitelství člověka, který ctí nejen právo, ale zejména skutečnou spravedlnost.

 čtěte také: Čas udělat pápá: Prolux konečně v exekuci

Vysvětlete mi prosím, Vážený pane Zemane, jak je možné, že slušný a soucitný člověk, jakým Vít Bárta dle mé osobní zkušenosti bezesporu je. Člověk, který rozdává peníze potřebným, který podporuje nejen naše, ale i jiná občanská sdružení či spolky (kupříkladu spolek Šalamoun, či nadaci Archa) Člověk který nezištně z vlastní kapsy pomáhá potřebným, je vláčen soudy a očerňován a na druhou stranu kauza gaunerů a podvodníků ze společnosti PROLUX  je ze strany policie i státních zastupitelství na všech úrovních opakovaně zametána pod koberec s naprosto neakceptovatelnými nesmyslnými odůvodněními.

Jako kupříkladu, že skutková podstata trestného činu podvod nebyla naplněna, neboť nikdo nenutil klienty k podpisu smlouvy NÁSILÍM!

Ve vyjádření ke kauze PROLUX ( č.j.: ORI-6030-46/TČ-2012-92-1-Šc) pana komisaře por.

Petra Štajnce zaznívá zajímavý postřeh, že pro laika se může něco zdát, jako evidentní podvod,

ale z hlediska trestního práva evidentní podvod, podvodem být nemusí!  Není snad toto samo o sobě zcela absurdní?  Ve výše specifikovaném usnesení v samém jeho závěru je uvedeno, že celá věc je zatížena emocemi nesčíslného množství klientů a občanského sdružení.  Nemělo by snad být již toto samo o sobě dostatečným důkazem toho, jak obludných rozměrů podvody páchané na lidech naší země dosahují? Jaké ještě další důkazy o tom, že zákonné znaky skutkové podstaty uvedeného trestného činu Poškozování spotřebitele byly naplněny, by ještě Policie potřebovala mít, aby mohla poslat podvodníky za mříže?

 psali jsmeProlux přivedl ženu z Brna na dno. Teď se však karta otáčí

Mohl byste tedy prosím pěkně mě obyčejné ženské bez jakéhokoli právního vzdělání vysvětlit, co tedy podvodem je, když podvod není jednání, kdy zástupce nějaké firmy vstupuje do domu klienta se zcela jednoznačným úmyslem odnést si podpis na smlouvě a to i za cenu jakýchkoli manipulací a lží (respektive uvedení v omyl), aby v důsledku získání tohoto podpisu obohatil sebe a firmu, kterou zastupuje? A tímto spáchal na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou?§209 trestního zákoníku (1) Kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

psali jsme: Bezreklamka v plné kráse: No a co, že jste invalida a nic jste si neobjednal. Zaplatíte!

 

Podle zjištění Společné obrany nejsou škody vyčíslené policií v reálné výši! PROLUX dle našich hrubých odhadů poškodil občany České republiky řádově o 200 000 000,-Kč  -300 milionů a možná i více A máme na to důkazy! Je snad škoda dvě stě milionů, škodou nepatrnou?

ČOI uložila společnosti PROLUX pokutu 5 000 000,-Kč za klamavé praktiky.  Mohl byste mi prosím, Vážený pane Nejvyšší státní zástupce, vysvětlit, jaký je rozdíl je mezi podvodem a klamavými praktikami? (tedy kromě toho, že v jednom případě se jedná o policejní terminologii a ve druhém případě o terminologii ČOI)

Tato pokuta nebyla ze strany Celní správy doposud od PROLUXU vymožena (právní moci přitom nabyla již v září 2012) !!!

Gauneři z PROLUXU si tedy vesele podnikají dále, zakládají nové firmy, na které vyvádějí své majetky, ukrývají v zahraničních bankách peníze (neoprávněné obohacení) vymožené od lidí pomocí soukromých exekutorů, smějí se poškozeným lidem do očí! A lidé trpí a přicházejí kvůli těmto parchantům o všechny své úspory často i o střechu nad hlavou! A Stát nezakročí a nezakročí a nezakročí! PROČ PROBOHA???

A VY, pane Nejvyšší státní zástupce, na místo, abyste usiloval o potrestání opravdových kriminálníků, se zabýváte kauzou Víta Bárty?  Není Vám, pane Nejvyšší státní zástupce, stydno?????

Jsem sice předsedkyní občanského, sdružení Společná obrana podporovaného Vítem Bártou měsíčně částkou 25 000,-Kč. Tento dopis Vám ovšem píši jako soukromá a velmi rozhořčená osoba.

Pokud tedy, ctíte pane Zemane skutečnou spravedlnost, popřemýšlejte a přehodnoťte prosím Vás Váš postoj k oběma kauzám (PROLUXU i Bárty) a předveďte, že jste opravdu tím správným člověkem na správném místě, za jakého Vás spousta lidí (prozatím) považuje.

 Jsem matka 4 dětí a babička 6 vnoučat a viděla jsem již leccos. Takový bordel a taková nebetyčná nespravedlnost a křivdy, jaké jsou v naší zemi páchány na občanech v posledních letech, nemají ovšem v dějinách naší země obdoby!

Děkuji Vám předem za vyjádření k mému otevřenému dopisu!

S úctou!

 

20.6.2013 V Pětihostech                                           Světlana Glaserová

 

      

 

Další články z rubriky Společná obrana:

Sdílení

NEJČTENĚJŠÍ

Nabídli mi Babiše za 200 000 EUR, odmítl jsem

Dostal jsem e-mailem velmi zajímavou „ponuku“ od nejmenovaného pána ze Slovenska. Ten mi nabídl ke koupi ...

Okamura: Pospíšil se mi kvůli exekutorům vysmíval. Až pak jsem se dozvěděl, s kým kamarádí

Na politické debatě s občany v pražských Bohnicích se v pondělí večer představil předseda Hnutí Úsvit ...

V médiích

Klasnová nemohla nereagovat na manipulaci ze strany iDNES

Babišova MF Dnes v dnešním vydání píše, že hlasování o rozpuštění sněmovny se přesouvá z pátku 16.8. ...

Deník.cz: Bárta v Turnově odměněn potleskem za snahu R-35

Bezpochyby nejočekávanějším bodem programu čtvrtečního zastupitelstva bylo vystoupení poslance Parlamentu ...

Kde se píše o VV 17. kvěna

Deník Víta Bárty

Komise k D47 jako prubířský kámen: Protikorupčníci natřeli veřejně Birkeho a Sobotka mlčí

Jako bývalý ministr dopravy se zájmem sleduji, jak se iniciativy „Vraťte nám stát!“ a „Veřejnost proti ...

Ťok, Ťok: Taky si ťokáte na čelo? Babiš se musel zbláznit

Když jsem se dnes z novinářské fleše dozvěděl, že Antonín Prachař na postu ministra doprav končí, řekl ...

Za nárůst dluhu poděkujte Prachařovi s Babišem. Ze státního rozmazlují stavitele

Ministr dopravy Antonín Prachař ve včerejších zprávách ČT uvedl, že se nebojí, že by pro svůj resort ...

Na začátek stránky