"Hrnčíři" z Essoxu oholili důchodkyni na kost. "Nechci už žít," brečela do telefonu

16.09.2013
Hrnčíři z Essoxu oholili důchodkyni na kost. Nechci už žít, brečela do telefonu

V lednu tohoto roku, se na Občanské sdružení Společná Obrana www.spolecnaobrana.net obrátila paní Kateřina Klasnová s tím, že ji požádala  naléhavě o pomoc zoufalá invalidní důchodkyně z Českých Budějovic paní J.F., která spadla na předváděcí akci do nastražených sítí firmy  ESSOX s.r.o.  Se sídlem Senovážné nám. 231/7  České Budějovice.

 

 

Podrobněji jsem o případu informovali v tomto článku Hrnečku vař za 42 tisíc. Podvodník má ale smůlu, a proto jen ve zkratce připomeneme, co se vlastně přihodilo:

Na předváděcí akce firmy  Bismark v hotelu Kanon v Českých Budějovicích se invalidní důchodkyně paní J.F.  nechala přesvědčit o tom, že nutně potřebuje sadu hrnců na vaření zdravé stravy a podepsala smlouvu. Zároveň se smlouvou na předražené hrnce, byla ovšem podepsána i smlouva s firmou ESSOX o úvěru na nákup těch "šmejdských" hrnců ve výši  25 tisíc korun.  Vzápětí ovšem paní J.F. došlo, že se nechala zmanipulovat k naprosté pitomosti, a tak řekla prodejci, že od smlouvy odstupuje. Prodejce předstíral sice jisté zklamání, nicméně paní J.F. ujistil, že smlouva je stornována a nádobí si ponechal.

Paní J.F.  si  tedy oddechla, že má hrnce na zdravou stravu z krku. To ovšem netušila, že prodejce smlouvu nestornoval a po pár měsících, se dočkala upomínky od firmy ESSOX,  nikoli ovšem na 25 000,.Kč.,  které údajně mělo nádobí stát, ale na 42 590,-Kč. !!! 

 psali jsme72letý po mrtvici opravdu nepodniká. Český telefonní seznam přestřelil

Když se Společná obrana začala tímto případem zabývat, zjistili jsme, že veškeré smlouvy, které společnost ESSOX uzavřela před datem 01.04.2012  trpí právní vadou obcházení zákona a jsou NEÚČINNÉ! Respektive z těchto smluv nelze nařídit a vykonat exekuci, neboť rozhodčí doložka nebyla platně sjednána!

V této věci již opakovaně rozhodl NS, a to např. v rozhodnutí spis.zn. 23 Cdo 107-2012 ze dne 25. ledna 2012, spis.zn. 23 Cdo 3629-2010 ze dne 28. března 2012, spis.zn. 23 Cdo 4204-2009 ze dne 25. října 2011 atd.

čtěte takéBezreklamka v plné kráse: No a co, že jste invalida a nic jste si neobjednal. Zaplatíte! 

Naivně jsme z tohoto zjištění dovodili, že příběh paní J.F. bude mít s největší pravděpodobností šťastný konec. Šeredně jsme se ovšem přepočítali! Firma ESSOX i přesto podala na paní J.F. Žalobu, a to konkrétně u Společnosti pro rozhodčí řízení a.s. Sokolovská 60, 120 00 Praha 2, které (jak je všeobecně známo) šéfuje sám veliký JUDr.Tomáš Sokol! Proti této žalobě jsme pomohli paní J.F. podat včas vyjádření, stále ještě v domnění, že přeci zákony naší země platí i pro Sokoly!

Chyba lávky! Mocný Sokol, který zbudoval svůj velmi výnosný byznys na neštěstí těch nejubožejších (příjmy jednotlivých  rozhodců této společnosti se pohybují kolem 25 000,-Kč. na den!), přeci potřebuje držet nad vodou své zaměstnance. Proč by si tedy měli rozhodci kazit tak výnosné obchody a rozhodovat ve prospěch nějaké důchodkyně, když jim společnost ESSOX dohazuje pravidelně taková tučná sousta? 

čtěte také: Blacklist nepoctivých. Nesedněte na lep těmto firmám, ušetřete peníze

Kauza paní J.F. tak prošla v tichosti rozhodčím řízením bez nařízení jednání a soukromým loupežníkem (rozhodcem) bylo rozhodnuto, že má zaplatit již nikoli 25 000, ani 42 590, ale aby ani kamarádi pana Sokola, soukromí exekutoři nepřišli zkrátka, tak pro jistotu již 75 600,-Kč !!!! 

A toto se děje dnes a denně! Parazity v bílých límečkách totiž nezajímají žádné zákony! Na ty oni zvysoka kašlou! A paní J.F. mi dnes půl hodiny brečela do telefonu, že raději ukončí život, než žít dál v takové zemi! 

Světlana Glaserová

článek vyšel na webu www.spolecnaobrana.net

 

       

 

Další články z rubriky Společná obrana:

Sdílení

NEJČTENĚJŠÍ

Nabídli mi Babiše za 200 000 EUR, odmítl jsem

Dostal jsem e-mailem velmi zajímavou „ponuku“ od nejmenovaného pána ze Slovenska. Ten mi nabídl ke koupi ...

Okamura: Pospíšil se mi kvůli exekutorům vysmíval. Až pak jsem se dozvěděl, s kým kamarádí

Na politické debatě s občany v pražských Bohnicích se v pondělí večer představil předseda Hnutí Úsvit ...

V médiích

Klasnová nemohla nereagovat na manipulaci ze strany iDNES

Babišova MF Dnes v dnešním vydání píše, že hlasování o rozpuštění sněmovny se přesouvá z pátku 16.8. ...

Deník.cz: Bárta v Turnově odměněn potleskem za snahu R-35

Bezpochyby nejočekávanějším bodem programu čtvrtečního zastupitelstva bylo vystoupení poslance Parlamentu ...

Kde se píše o VV 17. kvěna

Deník Víta Bárty

Komise k D47 jako prubířský kámen: Protikorupčníci natřeli veřejně Birkeho a Sobotka mlčí

Jako bývalý ministr dopravy se zájmem sleduji, jak se iniciativy „Vraťte nám stát!“ a „Veřejnost proti ...

Ťok, Ťok: Taky si ťokáte na čelo? Babiš se musel zbláznit

Když jsem se dnes z novinářské fleše dozvěděl, že Antonín Prachař na postu ministra doprav končí, řekl ...

Za nárůst dluhu poděkujte Prachařovi s Babišem. Ze státního rozmazlují stavitele

Ministr dopravy Antonín Prachař ve včerejších zprávách ČT uvedl, že se nebojí, že by pro svůj resort ...

Na začátek stránky